headerpattern
headerfoto
contact contact

Preventieve oogscan

Voorkomen is beter dan genezen

Onze preventieve oogscan is een compleet ooggezondheidsonderzoek waarbij de algehele gezondheid van uw ogen in kaart wordt gebracht.

Waarom een gezondheidscontrole voor de ogen?

Net als de halfjaarlijkse controle bij de tandarts en bijvoorbeeld de bodyscan is het steeds gebruikelijker om, ook zonder klachten, de gezondheid van de ogen regelmatig te laten controleren. Veel oogaandoeningen geven in een beginstadium niet of nauwelijks klachten. Zodra er klachten ontstaan is de aandoening vaak al in een vergevorderd stadium, met soms blijvende schade als gevolg. Door een regelmatige controle worden afwijkingen sneller geconstateerd waarna op tijd passende vervolgstappen kunnen worden genomen.

Het ooggezondheidsonderzoek bestaat uit een gedegen oogmeting, oogdrukmeting, onderzoek naar het voor- en achter oogsegment, fundus fotografie en een OCT-scan. Mocht er naar aanleiding van het onderzoek een behandeling nodig zijn dan begeleiden wij u met de verwijzing naar de specialist.

Voor wie is de preventieve oogscan aan te raden?

Naarmate de leeftijd vordert neemt het risico op een oogaandoening toe. Daarom raden wij iedereen boven de 45 jaar aan de ooggezondheid regelmatig te laten controleren.

Ook wanneer er oogziektes (zoals hoge oogdruk) in de familie voorkomen, is een preventieve oogscan belangrijk.

Bent u jonger dan 45 en komen er geen oogafwijkingen in de familie voor maar u toch u twijfelt u toch aan de gezondheid van uw ogen? Ook dan bent u uiteraard van harte welkom om uw ooggezondheid te laten controleren.

Direct een afspraak maken.